Малките сиви клетки на прочутия белгийски детектив Еркюл Поаро, героят създаден от Агата Кристи, ще бъдат провокирани от поредния дързък убиец. Това се случва в новата кино версия на класиката "Смърт край Нил".

Кенет Брана като Еркюл Поаро

Снимка: Forum Film Bulgaria

Почивката Поаро на борда на бляскав параход е смутена. Превръща се ужасяващо търсене на убиец, когато идиличният меден месец на перфектната двойка на кораба, трагично е прекъснат. Разположен на фона на епичен пейзаж с обширни египетски пустини и величествените пирамиди в Гиза, тази история за необуздана страст и ревност, обрати и пътници с тайни, ще донесе естетическа наслада на киноманите на 11 февруари в кината. В ролята на знаменитият детектив за втори път е Кенет Брана, който залага на малко възголеми мустаци за образа. Знаем, че мустаците са голямата гордост на Поаро и той с много грижа ги поддържа.

Трилърът разказва за пасажерите на борда на парахода "Карнак". Докато е на вечеря Еркюл Поаро вижда млада жена, Жаклин дьо Белфор (Джаки), да вечеря и да танцува с бившия си годеник Саймън Дойл. Той забелязва също, че Джаки е страстно влюбена в Саймън, дори прекалено много. Бащата на Джаки е бил френски граф, граф дьо Белфор, а майка ѝ е била американка. Баща ѝ е имал любовница, с която е избягал. Майка ѝ загубва цялото си състояние на Уолстрийт, оставяйки Джаки без пукната пара. Един ден Жаклин води Саймън при най-добрата си приятелка, богатата наследница Линет Риджуей, с надеждата, че Линет ще предложи работа на Саймън. В ролята на Линет е красавицата Гал Гадот. Три месеца по-късно Саймън прекратява годежа си с Жаклин и вместо за нея се жени за Линет.

Линет, Джаки и Саймън

Снимка: Forum Film Bulgaria

Поаро става свидетел на среща между Дойл и Жаклин, при която Дойл изглежда на ръба. По-късно, Линет се приближава към Поаро и му признава, че Жаклин ги следи от сватбата им и ги притеснява. Животът на Линет и Саймън е подложен на стрес, и те искат Жаклин да ги остави на мира. Поаро се опитва да вразуми Жаклин, настоявайки да се отдели от Саймън и "да не отваря сърцето си за злото". Тя отказва да го послуша, заявявайки, че Линет е откраднала Саймън от нея, омайвайки го с богатството си. Жаклин споделя, че си представя как убива Линет и дори носи малък пистолет в чантичката си. Но... всеки пасажер има мотив, всеки заподозрян крие тайна, установява Поаро.

Редица опасности и поредица шокиращи обрати ще държат зрителите в киносалоните в напрежение до самия край и само ненадминатият Еркюл Поаро може да открие истината. А тя е неочаквана, шокираща и брутална, и разкрива какви са смъртоносните последици от емоционалния хаос, предизвикан от пронизващата и обсебваща любов.

Анет Бенинг в ролята Ефемия Бук

Снимка: Forum Film Bulgaria

Брана е и режисьор на продукцията, в която ще видим още впечатляващата Анет Бенинг, Арми Хамър, Роуз Лесли, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт, Али Фазал, Доун Френч, Ема Маки, Софи Оконедо, Дженифър Сандърс и др.

Дано не си спомняте кой е убиеца, от романа, за да се насладите на сюжета.

Линет в изпълнение на Гал Гадот

Снимка: Forum Film Bulgaria