Георги Николов-Жорони разсмя публиката в Мюнхен, Берлин, Бремен, Мюнстер и Лондон с шоуто си "Смях по български", разказват от екипа на комедианта. По думите им, преди да потегли за чужбина, авторската стендъп комедия обиколи цяла България, като се радваше на препълнени зали и клубове, предаде БТА.

Жорони споделя с вълнение, че освен море от усмивки и аплодисменти, е усетил и изключителното гостоприемство, както от страна на организаторите, така и на прекрасните си домакини.

"Впечатлен съм от начина, по който бях посрещнат. Всички демонстрираха невероятно отношение и ме накараха да се чувствам като у дома. Нито за миг не усетих, че съм в чужди държави. Освен това, аз съм онези артисти, които представят много лична и до голяма степен биографична комедия, няма как да не се сближа с хората и със сигурност усетихме приятелски вибрации, които ме карат да се чувствам още по-щастлив", казва артистът.

По време на цялото шоу в Мюнхен той наблюдава един господин, който постоянно се усмихва. Накрая решил да го попита дали шоуто му е харесало. "В този момент той се усмихна още по-широко и каза "Нищо не разбира". Тук бих заключил така: Да живеят немските джентълмени, които придружават българските си жени на шоу, където нищо няма да разберат", разказва Георги Николов-Жорони.

Той има "специална" история и от Бремен: "Хапнах уникален шницел, разгледах величествените сгради в центъра, видях къде е екзекутирана последната вещица, разходих се край река Везер, зарадвах се на морето от щастливи хора, които пиеха бира и си личеше, че се радват отново на живота след пандемията и, не на последно място, направих снимка за историята пред статуята на бременските музиканти. Точно в този ден споделих в социалните мрежи, че за първи път съм в Бремен, но за втори път жена ми е бременна. Да! Чакаме момче и с моите момичета Вики и Фрея (дъщерята на Жорони и Виктория) сме много щастливи".

Георги Николов-Жорони е български артист и стендъп комедиант. Той е част от стендъп триото "Нема к"во". Откъс с негово участие във филма "Да обичаш Пабло" с Хавиер Бардем и Пенелопе Крус е гледан над девет милиона пъти в интернет.