Тази събота Гери Дончева ще ви отведе на най-престижните родни награди за стил и успех "БГ модна икона 2022". От екипа на предаването са приготвили и специални бекстейдж кадри от подготовката, ревю-спектакъл с красиви тоалети на известни български дизайнери и специални интервюта с победителите.

На бляскавото събитие присъстваха редица популярни личности, някои от които вече носители на приза "БГ модна икона". Лице на наградите тази година беше българският топмодел Никол Предьова, а водещ на церемонията беше популярната певица и актриса Марина Кискинова. Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла по традиция бяха поверени на Боян Караиванов. На подиума бяха показани страхотни тоалети на водещи български дизайнери.

Снимка: Wness TV

Голямата награда в категория "Изкуство" грабна българската актриса Мария Бакалова. Тя не присъства на награждаването, поради ангажимент със снимки на нов филм в САЩ, и изпрати специално видео послание, което ще видите в "По стъпките на красотата" тази събота.

В категория "Музика" наградите отидоха при Миро и при Михаела Филева. Георги Любенов грабна приза "БГ модна икона" в категория "Медии и журналистика", а в категория "Телевизия" спечели Десислава Стоянова. Призът в новата категория Лайфстайл" отиде при Елена Караколева.

В епизода тази седмица Гери е приготвила и ЕКСКЛУЗИВНА изненада - единствената телевизионна камера, допусната на едно друго специално събитие, посветено изцяло на италианската мода и автентичните италиански храни и вина, е именно тази на "По стъпките на красотата". Какви продукти се представят на българския пазар и от кои италиански райони са ще разберете тази събота. Само ще ви издадем, че водещата опита неповторимия вкус на автентичното италианско песто и направи топ интервюта с италианския дизайнер и стилист Алберто Веделаго и с дизайнера на дамски обувки Даниеле Анкарани.

Снимка: Wness TV

Алберто Веделаго има 30 годишен опит на международната модна сцена и е известен с иновативния си подход за създаване на мъжки облекла. Той взима не само физическите мерки на клиента, а и характеристиките на личността му. Така той успява да създаде костюми, които описват човек както външно, така и вътрешно. През годините е работил с редица известни личности от цял свят, като например Джон Траволта и Ник Нолти, a към момента Алберто Веделаго се грижи за стила на Фабио Ламборгини.

Даниеле Анкаранизапочва работа като дизайнер на дамски обувки през 80-те години на миналия век и работи със световни компании. Отваря първия си магазин в Болоня преди повече от 20 години, а днес негови обувки вече се предлагат в най-добрите "мултибранд" магазини в Италия, Япония, САЩ, Китай, Канада, Австралия, Великобритания и разбира се България.

Всичко това и още изненади очаквайте в "По стъпките на красотата" тази събота в 10:30 по WNESSTV.