Никълъс Кейдж заяви, че продължението на "Лице назаем" ще включва децата на главните герои Кастор Трой и Шон Арчър.

Снимка: Getty Images

59-годишният актьор може и да не е сигурен за бъдещето си във франчайза на Спайдърмен, но е готов да повтори ролята си в продължението на екшън трилъра на Джон Ву от 1997 г., съобщава "Daily Mail". 

Снимка: Getty Images

Пред "Collider", Кейдж каза: "Мисля, че продължението на "Лице назаем" би било благодатна почва за много обрати и непредсказуемост. Това действието да се върти около порасналите им деца, е като триизмерен шах. Така като не сме само двамата - Джон Траволта и аз, а сме четирима, и всички действаме като пинг-понг топчета, минаваме различни нива и става още по-сложно".  

Снимка: Getty Images

Кейдж издаде, че е имал една среща относно продължението на филма, но все още нищо не е окончателно уговорено. Сюжетът на филма беше в общи линии такъв: за да отмъсти за безсмисленото убийство на сина си, агентът от ФБР Шон Арчър (Джон Траволта) се подлага на радикална лицева хирургия, чрез която му присаждат лицето на изпадналия в кома терорист Кастър Трой (Никълъс Кейдж) и така той получава неговата самоличност.

Но когато Кастър идва на себе си и взима самоличността на Шон, истинският Шон попада в невъобразим кошмар и трябва да защити не само своя живот, но и този на жена си и дъщеря си.

Снимка: Getty Images

Кастър Трой, героят на носителя на "Оскар" Кейдж, почина в оригиналния филм, но Адам Уингард, който се заема да режисира продължението, каза, че новата част ще позволи на актьора да се завърне.

"Той просто има такъв момент. Дори преди "Прасе" да излезе, гледахме на това като филм на Никълъс Кейдж", твърди режисьорът. 

Актьорът, който демонстрира качествата си не само като екшън звезда, но и като комедиен персонаж в "Непоносимото тегло на огромния талант", се радва на нова популярност в Холивуд.

"Преди няколко години студиото може би щеше да иска горещ, млад, изгряващ актьор или нещо подобно. Сега Никълъс Кейдж отново е един от най-горещите актьори в Холивуд", казва Уингард.

За "Лице назаем" Кейдж беше номиниран за награда "Сатурн" и тогава показа, че може да влезе еднакво сполучливо в образа на гадняра, и на порядъчния човек, докато Траволта беше по-очарователен като злодей.