Нов месец и нов български филм влиза в съдържанието на стрийминг платформата, съобщават с намигване от HBO Max. Премиерата на черната комедия "Жълт олеандър" вече е факт, и ще бъде излъчен и по телевизия HBO. Сценаристът Димитър Стоянович и режисьорът Лъчезар Аврамов отново правят чудесен тандем (както за "Снимка с Юки"), в който Китодар Тодоров и компания стоят безумно естествено.

Всичко в живота на уважавания психиатър и настоящ български политик проф. Бранимир Китов се обърква, когато открива в планинската си вила мъртвото тяло на бившия италиански премиер Лоренцо Канелони в компанията на своята значително по-млада съпруга Йоанна (Стефани Ивайло). Точно в този момент тя е изнудвана от бившия си любовник (Мариан Вълев), притежаващ нейни голи снимки от миналото. Дали някой може да предположи на какво е способен един съвременен български политик, за да спаси своята кариера?

Снимка: HBO Max

Ролите са поверени на Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Костадинка Аратлъкова, Елени Декидис и Лука Габо.

Режисьор е Лъчезар Аврамов, а оператор - Торстен Лиощок. Сценарият е дело на Димитър Стоянович. Продуцент е Николай Мутафчиев, а музиката е на Асен Вапцаров-Ейс.