Този февруари най-незабравимото парти с упойващи вещества не е каквото си мислите. Само в кината ни очаква среща с "Кокаиновата мечка4 - луда черна комедия, вдъхновена от невероятна истинска история от 1985 г. за изгубени 40 килограма кокаин и черната мечка, която ги изяжда.

Във филма Рей Лиота изиграва последната си завършена филмова роля като дилър на наркотици преди трагичната му смърт на 26 май 2022 г.

След като наркотрафикант изхвърля кокаин на стойност милиони долари от катастрофиращ самолет, вбесеният му бос изпраща най-доверения си помощник и своя не особено способен син да открият и да върнат изгубения наркотик.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Двамата влизат в надпревара с полицията, за да се доберат първи до кокаина, но откриват, че вече са изпреварени от... гигантска черна мечка. Заедно с местните горски рейнджъри, група туристи, тийнейджъри и една разтревожена майка, двамата се изправят пред ужаса на погълналия зашеметяващи количества кокаин, 200-килограмов върховен хищник, който спретва незабравима наркотична вакханалия в търсене на още дрога... и кръв.

Трейлърът на "Кокаиновата мечка" ни запознава със съвсем малка част от историята и героите, но разкрива изключително забавния, на моменти граничещ с абсурда, но и малко мрачен тон на филма, който обещава най-пристрастяващото киноизживяване на сезона.

Рей Лиота е Сид наркобос от Сейнт Луис, чийто мобилен офис често е заведение за бързо хранене. Сид в момента отглежда детето на сина си, Еди (Алдън Еренрайх), защото Еди е депресиран след като е изгубил съпругата си, болна от рак, и дави мъките си в алкохол и преосмисля ролята си в семейния бизнес.

Режисьор е Елизабет Банкс

Снимка: Forum Film Bulgaria

Режисьор на "Кокаиновата мечка" е Елизабет Банкс ("Перфектният ритъм 2") по сценарий на Джими Уордън ("The Babysitter: Killer Queen").

"Рей Лиота е един от най-великите за всички времена и имах чувството, че за Рей беше страхотно да участва", казва Банкс. Лиота почина на 26 май 2022 г. на 67-годишна възраст. "Чувствах се толкова късметлийка, че ми се довери от първата минута . Той е толкова присъстващ, че кара вас, публиката, да повярвате, че сте там, на тези невероятни места, в това приключение. Имах нужда от Рей Лиота наистина, да оживя този герой, на който да стъпи този филм. Той го направи. И познайте какво? Той също е забавен", разказва режисьорката Банкс.

Продуценти са Фил Лорд, Кристофър Милър, Елизабет Банкс, Макс Хендълман, Брайън Дъфийлд, Адитъа Суд. В главните роли са Кери Ръсел, О"Шей Джаксън-младши, Олдън Ерънрайк, Джеси Тайлър Фъргюсън, Бруклин Принс, Крисчън Конвъри, Исая Уошингтън, Арън Холидей, Марго Мартиндейл и непрежалимия Рей Лиота, в една от последните си заснети роли.

Вилнеем с "Кокаиновата мечка" от 24 февруари само в кината.