Горещи мъже, огнени ритми и невероятно шоу - това е запазената марка на Los Potros Malambo, аржентинската формация, която впечатли Дженифър Лопес и Марк Антъни в "Q"Viva The Chosen", Саймън Коуел, Мел Би и Хайди Клум в "Америка търси талант", публиката в Италия, Германия, Франция, Испания, Израел, САЩ, Русия, Китай... А сега, за първи път, идват и в Бълагрия.

Настоящата световна сензация всъщност се заражда като семеен проект на двама братя. Водени от своята страст към музиката и танца, като подрастващи те се явяват на различни фолклорни състезания и печелят както награди, така и признанието на своите връстници и журито на всяко едно от тях, които ги насърчават да продължат по избрания път. Така, използвайки за извор на вдъхновение фолклора и аржентинското маламбо и добавяйки нетрадиционен подход и инструменти към различните артистични движения, Хавиер и Исаак Гардела създават денс формацията Los Potros Malambo. Тя бързо набира популярност и поканите за участие като гост-танцьори в различни продукции и международни турнета заваляват от цял свят: Италия, Германия, Франция, САЩ, Русия, Китай.

През 2012 г. Los Potros Malambo участват в американското риалити шоу "Q"Viva The Chosen", продуцирано от FOX и Univision, със съдии Дженифър Лопес, Марк Антъни и Джеми Кинг и стига до финала на състезанието.

През 2014 г. момчетата биват поканени да се присъединят към успешното шоу "Signum", ръководено от Шон Маккилън - режисьор на Цирк дю Солей.

Снимка: Los Potros Malambo

През 2016 г. шоуто на Los Potros Malambo "Пулсът на Земята" получава две номинации за наградата "Естрела де Мар", присъждана от критиците на шоута в Буенос Айрес, за "Най-добри танцьори" и "Най-добра хореография".

През юни 2016 г. те се явяват в "Америка търси талант", получават четири "ДА" и стигат до финала. Саймън Коуел определя представянето им като вълнуващо, запомнящо се и различно, а Мел Би (от Spice Girls) и Хайди Клум признават, че са влюбени в него.

Месец по-късно са поканени специално от Министерството на културата да бъдат част от тържествата на Аржентинската независимост, където танцуват за президента на републиката и националните власти, предавани по телевизията в цялата страна.

Снимка: Los Potros Malambo

През 2017 г. момчетата създават ново шоу - "Pura Sangre", което получава възторжени отзиви от специализираните медии и бива изпълнено на повече от 50 участия. През 2018 г. те пътуват със същото шоу в Русия и завладяват сърцата на местната публика.

През 2019 г. братя Гардела и тяхната трупа започват работа по нова продуцкия, наречена "KUNAN" и подготвяна за 2020 г. Българските зрители ще имат честта да бъдат едни от първите, които ще я гледат. Десет танцьора и трима музиканти пристигат, за да изнесат своето шоу във Варна на 2 април (зала "Конграсна" на Дворец на културата и спорта) и в София на 3 април (Зала 1 на НДК).

Снимка: Los Potros Malambo