Тв предаването "Господари на ефира", чието излъчване бе прекратено в края на миналата година, няма да бъде показвано повече по телевизията и се превръща в "Господари на уеба". Това бе обявено официално на страницата на продукцията.

В специално обръщение, публикувано на сайта им, създателите на "Господарите" обявяват, че преговорите с телевизиите са завършили без резултат, което поставя краят на 16-годишната история на предаването в този му вид и то продължава съществуването си в нов формат, като ще се излъчва в интернет.

Вижте какво още пишат Джуди Халваджиян и компания:

"Оказа се, че за съжаление, визиите ни за бъдещото развитие на "Господари на ефира" се различават дотолкова, че не е възможно да бъде постигнато споразумение. Ние от "Господарите" смятаме, че съдържанието е важно, ценностите, които защитава предаването са важни и те останаха неизменни през дългата ни история, въпреки че са неудобни както за всякакви мошеници, измамници, далавераджии и шарлатани, така и за властимащи, които злоупотребяват със служебното си положение. Причината за доверието и обичта на зрителите са именно тези ценности, тази философия, на които нямаме право да изменим.

Продуцентите и екипът на "Господари на ефира" обявяват своето намерение да продължат и развиват явлението, което създадохме заедно през тези 16 години, но вече в онлайн среда. Смятаме, че бъдещето е в Интернет. Глобалната мрежа е най-свободната и динамична среда, която предоставя много възможности, в това число и най-важната за нас - свобода на словото.

Вече разработваме нова платформа, с много ново актуално, забавно и атрактивно съдържание и разбира се ударни разследвания и репортажи, която ще видите през есента, а нашите водещи започват усилени тренировки и репетиции за да се превърнат в истински "Господари на уеба"."