Научно-фантастичен филм с участието на актрисата и носителка на награда "Оскар" Хали Бери не е излъчен от стрийминг платформата Нетфликс, предаде Би Би Си, като цитира американски медии.

Лентата със заглавие "The Mothership" е спряна, тъй като на етапа на постпродукцията се е наложило значително презаснемане, твърди "Холивуд рипортър".

Съпродуцентът Бери и екипът й са приключили със снимките през 2021 г., а премиерата е била планирана за 2022 г. Американската актриса и "Нетфликс" не са коментирали темата.

В анонс за нови продукции през февруари 2021 г. "Нетфликс" обяви: "Носителката на "Оскар" Хали Бери ще участва в "The Mothership".

Филмът е представен като "научно-фантастично приключение, което проследява живота на Сара Морс (Хали Бери), след като съпругът й мистериозно изчезва от фермата им. Година по-късно е открит странен, извънземен обект под дома им, а Сара и децата й се впускат в надпревара да открият техния съпруг, баща и най-важното - истината", се казваше тогава в трейлъра на стрийминг платформата.

Американски медии се позоваваха на източници, според които дългите забавяния в постпродукцията на филма са причината Нетфликс да не го излъчи.

Продукцията щеше да бъде режисьорски дебют на номинирания за "Оскар" британец Матю Чармън.

Бери си партнира с Нетфликс по няколко филма, като дебютира в платформата като режисьор с драмата си Bruised през 2020 г.

Тя участва и в предстоящия филм "Съюзът" (The Union) заедно с Марк Уолбърг.

По-рано тази седмица от стрийминг платформата съобщиха, че в края на миналата година регистрациите са отбелязали бум, припомня Би Би Си.