Миналата седмица кулинарно предаване "MasterChef" се сбогува с още двама хоби-готвачи. Биляна Чакърова и Александър Колев не успяха да покажат необходимите умения и върнаха престилките си.

В петък вечер по време на специален мастър-клас, воден от финалиста в първи сезон на "MasterChef" - шеф Елена Петрелийска, участниците тестваха ученията си в приготвянето на перфектния тартар от моркови, а Валентина се сдобие с мастър-престилка. Изненадващ стрес-тест пък доказа, че няма ястие, което да е толкова лесно, че да се направи със затворени очи, и доведе до напускането на Биляна.

Вижте снимки >>

Биляна влезе в предаването с изключително висока заявка - пошираната круша, с която си спечели участие в MasterChef, изглеждаше достатъчно обещаваща, че треньорката по танци да стигне до финал. Стрес-тестът в петък, по време на който хоби-готвачите трябваше да приготвят три ястия с картофи, обаче се оказа извън възможностите ѝ. "Знаеш ли какво виждам в твоята чиния? Паниката, която те обзе", бяха думите на chef Кустев и причината, поради която 38-годишната варненка напусна шоуто.

"Не ме е яд, че отпаднах от "MasterChef". Прекарах си прекрасно тук, срещнах нови хора, нови приятели. В мен няма чувство на съжаление. Все пак трябва да победи най-добрият", сподели тя.

Биляна

Снимка: bTV

На елиминационната битка в събота почва под краката си загуби Александър. Младият адвокат от известно време се бореше с предизвикателствата в MasterChef, но винаги успяваше да се размине на крачка от отпадане. Този път обаче Алекс дори не успя да издаде чиния за журито и се наложи да презентира своето ястие директно от тигана. Надиграването му с времето беше неговата последна грешка, заради която се наложи да върне престилката си. Най-афектирани от ситуацията бяха Лора и Тоби, които не успяха да сдържат сълзите си, но превърнаха тъгата в мобилизация да дават най-доброто от себе си за в бъдеще.

"Тръгвам си от "MasterChef" с още повече любов и страст към готвенето", коментира Алекс, който си каза "довиждане" с останалите участници в трогателна групова прегръдка.

Александър

Снимка: bTV