"Говори с EVA" е поредица от дискусионни събития, организирани от списание EVA. Уважавани в обществото, както и следени от голям брой хора в социалните мрежи личности споделят своя опит, гледни точки и интерпретации по конкретна тема, като публиката също бива призована да взема активно участие в дискусията с въпроси и коментари.

Поредното издание на "Говори с EVA" ще се случи на 11 юни в Best Western Plus Hotel Expo, а темата "Забранената целувка" този път предполага не само емоционални позиции, но и доста разгорещени спорове.

Форматът "Говори с EVA" е естествено продължение на тематиката и профила на списание EVA. Вече 20 години от страниците на изданието разказваме интересни истории, а хора с необикновена съдба споделят своя съкровен личен опит. "Говори с EVA" пренася тези истории във формата на лекции и дискусии на живо и среща публиката с хора, които управляват уверено своя собствен живот, визионери, вдъхновители и личности, движещи света напред.

Първото успешно издание на формата "Говори с EVA" се случи на 1 април тази година, а темата, която гостите на EVA - Тина и Кевин Брасингтън, Златина Георгиева и Людмил Дренски, обсъдиха заедно с развълнуваната публика, беше "Пълна промяна". Можем ли да започнем живота си отначало? Има ли хора, които не се страхуват да започнат наново, ако обстоятелствата са го наложили или ако самите те са решили, че не биха могли да живеят по стария начин, хора, които знаят, че животът започва там, където свършват страховете?

Темата този път предполага още по-емоционални позиции и доста разгорещени спорове и дискусии. Повод за нея стана най-обсъжданата в света целувка - тази на професионалния боксьор Кубрат Пулев, "забранената целувка", както я наричат от списание EVA. Редакцията на изданието се е постарала да покани интересни, будни, активни обществени личности, известни с позициите и с гледните си точки. Те ще говорят за новите територии и граници в отношенията между половете и ще изследват социокултурните аспекти на промените през последните години - от съществуващото неравенство в заплащането на мъжете и жените през промяната на поведенческите модели до движението #metoo и реакциите към него.

"Списание EVA инициира дискусия, в която очакваме разгорещени спорове за новите граници на отношенията между половете, за "забранените" ходове на ухажването и за свободата да бъдем такива каквито ни се иска", казва Милена Попова, главен редактор на списание EVA.

Модератор на събитието е журналистът Драго Симеонов, който дълги години е водил рубриката "Писма до Драго" в списание EVA.

"Говори с EVA: Забранената целувка" ще се случи на 11 юни от 18:30 в Best Western Plus Hotel Expo. Билетите вече са в продажба. Повече за "Говори с EVA: Забранената целувка" можете да научите тук.