Киносъбитието на годината "Аватар: Природата на водата" е вече в кината. Ненадминатият визионер Джеймс Камерън успява за пореден път да надскочи себе си и подарява на зрителите едно уникално и незабравимо изживяване, надхвърлящо дори и революционния първи филм от 2009 г., с който завинаги промени света на киното и представите ни за качествено и зрелищно забавление.

Изключителната възможност да бъдат сред първите, завърнали се на Пандора, получиха редица фенове, специални гости и родни звезди, които присъстваха на достойната за пищността и мащабите на "Аватар: Природата на водата", бляскава галапремиера, която се проведе вчера, 14 декември, в IMAX залата на Cinema City в Mall of Sofia.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Сред тях бяха Влади Ампов-Графа и съпругата му Мария, Къци Вапцаров, както и Сашо Кадиев и Китодар Тодорв. 

Актьорите Александър Кадиев и Китодар Тодоров уважиха премиерата

Снимка: Forum Film Bulgaria

Два живи аватара, дошли специално от Пандора, тематичен бар с оригинални напитки и фотобудка, която пренасяше гостите директно в света на Аватар, направиха събитието наистина запомнящо и незабравимо, подготвяйки всички за предстоящото зрелищното киноизживяване.

Сашо Кадиев и приятелката му Ивелина Чоева

Снимка: Forum Film Bulgaria

"Аватар: Природата на водата" е визуален спектакъл, какъвто не сме виждали досега на екран, а заедно с това, той предлага и много истинска и емоционална история за семейство, което се опитва да оцелее. Повече за естеството на филма научаваме лично от Джеймс Камерън и звездите Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Кейт Уинслет, Стивън Ланг и Клиф Къртис, които в специално видео зад кулисите "Завръщане на Пандора" разкриват впечатленията си за амбициозната и вълнуваща продукция.

Действието на "Аватар: Природата на водата" ни отвежда десет години след събитията в първия филм - Джейк живее щастливо заедно с Нейтири и техните деца, но когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на"ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите. Аватар: Природата на водата е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк Съли и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно.

В ролите са Зоуи Салдана, Сам Уортингтън, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Клиф Къртис, Джоел Дейвид Мур, К. К. Х. Паундър, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Джовани Рибизи, Мишел Йео и Кейт Уинслет. Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.