Единственото нещо, за което мечтае мечката Гризи, е покой. За съжаление, той може никога да не го получи - досадните леминги винаги ще измислят план, с който да го дразнят. Въпреки че тези сини същества са малки, пухкави и миловидни, могат да създадат истински хаос. Тъй като Гризи и лемингите не са достатъчно цивилизовани, за да живеят заедно в мир, къщата се превръща лудница, когато двете страни се опитват да се надминат помежду си с трикове. Всеки епизод обаче завършват с равен резултат. 

Снимка: Boomerang

Култовата анимация по Boomerang "Гризи и лемингите" ще зарадва почитателите си с нови епизоди от 4 октомври, в трети сезон на сериала. Почитатели на френската поредицата, с продуцент Studio Hari, са не само хлапетата, но и родителите им, а и хуморът в нея, не винаги е за много малки. Отличителното на поредицата е, че диалог няма. Понякога лемингите изричат звука "Табоди". Сериите се развиват на фона на много готина динамична музика. Авторите на "Гризи и лемингите" се вдъхновяват от "Оги и хлебарките", които от своя страна, от "Том и Джери".

Снимка: Boomerang

Всичко започва така. Един ден мечката гризли се нанася в хижата на горския рейнджър. Всички жители на канадския природен резерват искат да завладеят удобната вила, но именно Гризи успява да получи най-хубавия дом в гората.

Гризи решава да се почувства като у дома си и да се наслади на всички съвременни удобства в къщата. Те изглеждат създадени специално за него и включват: климатик, домашно кино със 117 телевизионни канала, удобен диван, машина за пуканки, интернет връзка, сауна и напълно оборудвана кухня.

Гризи е на върха на хранителната верига, затова никое друго животно не смее да стъпи в къщата и да оспорва неговите "мечешки привилегии". Така де, никое друго, освен един-единствен вид: племе, което принадлежи към семейството на най-безобидния, наивен и смешен бозайник, който съществува, а именно - лемингите. На пръв поглед те изглеждат сладки и безобидни, но в действителност нещата съвсем не са така.

Те ще направят всичко, за да изгонят мечката от хижата. Техните сложни засади са достойни за възхищение. Въпреки, че често се провалят, те продължават да вярват, че един ден ще победят Гризи.

 

Къщата се превръща в истинско бойно поле, тъй като никой не е готов да отстъпи и да напусне.

Снимка: Boomerang

В новите епизоди, лемингите и Гризи изстрелват номерата си до нови висоти, пренасяйки схватките си в различни краища на света.

Снимка: Boomerang

Те вече са били на Великата китайска стена, в манастира Шаолин и са срещали истинска панда. Сега ще отидат на африканско сафари и ще научат подробности за антарктическите ледници.

Снимка: Boomerang

Снимка: Boomerang