Група R.E.M. се събра отново на сцената, предаде Асошиейтед прес. Комета трябва да е стигнала на церемонията за въвеждане в Залата на славата на авторите на песни в САЩ тази година. Броени часове преди началото й музикантите от група R.E.M. се шегуваха, че ще трябва да се появи "комета", за да се събере групата отново за изпълнение на сцена. Групата обаче се събра на гала церемонията на хотел "Мариот Маркиз" в Ню Йорк в четвъртък вечерта.

Традиционното събитие, което се провежда всяка година, почете талантлива група от автори на песни, сред които R.E.M., "Стийли Дан" и Тимбаланд.

Бил Бери, Питър Бък, Майк Милс и Майкъл Стайп от R.E.M. са автори на множество хитове на алтернативния рок като Everybody Hurts и It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine). В четвъртък те изненадаха публиката с безспорното събитие на вечерта - събраха се на сцената за акустична версия на Losing My Religion.

"Ние сме R.E.M. и правехме ето това", каза Стайп. Много хора вярваха в нас, добави той, след като обобщи накратко пътя на групата.

На церемонията авторката на хитове Хилари Линдзи бе въведена в Залата на славата заедно с Дийн Пичфорд. Звездата на кънтри музиката Кари Ъндърууд почете Линдзи, създала много от песните й, и я нарече "кралицата на съвременните автори на песни в Нашвил", пише БТА.

Тимбаланд каза, че признанието като автор на песни е най-добрата награда, която би могъл да получи. "Аз не говоря много, изразявам се чрез песните си", каза той. Той дирижира изпълнение на група музиканти, които изпълниха потпури от най-известните му песни - Are You That Somebody на Алия, SexyBack и Suit & Tie на Джъстин Тимбърлейк, Drunk in Love на Бионсе и Promiscuous на Нели Фуртадо.

Преди церемонията в четвъртък кънтри звездата Синди Уокър бе въведена посмъртно в Залата на славата на авторите на песни. Уокър е автор на песни, изпълнявани от някои от най-ярките имена в историята на кънтри музиката като Джони Кеш, Би Би Кинг, Глен Кембъл, Бинг Кросби, Рой Орбисън.

Залата на славата на авторите на песни е създадена през 1969 г., за да почита създателите на популярна музика. Автор на песни с богат каталог може да бъде въведен в Залата на славата двадесет години след първоначалния запис на песен. В Залата на славата на авторите на песни са въведени Глория Естефан, Пол Саймън, Били Джоуъл, Том Пети, бил Уидърс, Нийл Даймънд, Фил Колинс и други.