Група "Guns N' Roses" води преговори да оглави фестивала Гластънбъри догодина, писа електронното издание "Контактмюзик", цитирано от БТА.

Авторите на хита "Welcome to the Jungle" никога не са се изявявали на световноизвестния фестивал, но изглежда, че ще излязат на сцена "Пирамидата" в Уърти Фарм в Съмърсет следващото лято за радост на организаторите.

"Трудно е да се намерят разтърсващи групи, които да не са свирили на тази сцена преди, а "Guns N' Roses" са сред най-големите за всички времена", казва източник на британското издание "Сън он сънди".

Embed from Getty Images

Изданието съобщи също, че Елтън Джон обмисля промени в графика на прощалното си турне, за да се включи в програмата на фестивала.

BBC предаде, че технически проблем е довел до трудности при купуването на билети. 

Билетите за второ издание бяха пуснати в продажба в неделя, но много фенове съобщиха, че сайтът многократно се срива по време на процеса на резервация.

Купуването на билети отнема повече от час и организаторът Емили Ийвис се извини на тези, които не са успели. 

Снимка: Getty Images

Тя написа в Twitter: "Въпреки че сме развълнувани, че толкова много от вас искат да дойдат на Гластънбъри следващата година, съжаляваме, че огромен брой хора пропуснаха да си купят билет тази сутрин - защото търсенето далеч надмина предлагането. Благодарим на всички, които се опитаха. Вашата лоялност към този фестивал е високо оценена. Ще има препродажба на билети през пролетта на 2023 г., така че ако не сте получили такъв, моля, опитайте отново тогава". 

Събитието ще се проведе от 21 до 25 юни.