Програмата на тазгодишния Международен филмов фестивал в Торонто, Канада, включва режисьорските дебюти на актрисите Хaли Бери и Реджина Кинг.

В дебютния си филм като режисьор "Bruised" ("Наранена"), Бери се превъплъщава в образа на изпаднала в немилост състезателка по смесени бойни изкуства, която се готви да се изправи срещу изгряваща звезда.

Реджина Кинг ще представи режисьорския си дебют "Една нощ в Маями" по едноименната пиеса на Кемп Пауърс.

Реджина Кинг

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Фестивалната програма тази година е ограничена и включва 50 филма, за разлика от миналата година, когато бяха представени 200.

По-рано беше оповестено, че кинофестивалът в Торонто ще бъде открит с музикалния филм "Американска утопия" на Спайк Лий, предава БТА. Проявата ще бъде закрита с продукцията "Подходящо момче" на Мира Наир, заснета по едноименния роман на Викрам Сет.

Селекцията за тазгодишното издание на кинофестивала в Торонто включва също режисьорския дебют "Падение на актьора Виго Мортенсен, "Номадландия" на режисьорката Клои Чжао с Франсис Макдорманд в главната роля, "Another Round" на Томас Винтенберг с Мадс Микелсен, "Concrete Cowboy" на Рики Стауб с Идрис Елба, "Добрият Джо Бел" на Маркъс Грийн с Марк Уолбърг.

В рамките на събитието ще бъдат показани също нови документални продукции на Сам Полард, Вернер Херцог, Фредерик Уайзман.

Международният филмов фестивал в Торонто ще се състои между 10 и 19 септември и ще включва поредица от виртуални прояви. Физическите прояви ще бъдат ограничени. Организаторите отбелязват, че се е наложило да преосмислят "почти всичко" заради коронавирусната пандемия.