Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън и дъщеря й Челси ще основат частна компания, която ще се заеме с осъществяване на проекти в киното и телевизията.

Двете водят преговори с редица филмови студиа за финансиране на въпросните проекти, които ще са посветени най-вече на представителките на нежния пол. Идеята е продуктът да се ползва не само с търговска цел, но и да оказва въздействие върху състоянието на американското общество и култура, отбелязват от БТА, цитирайки "Блумбърг".

71-годишната Хилари Клинтън тръгва по стъпките на бившия американски президент Барак Обама. През месец май той и съпругата му Мишел сключиха многогодишен договор с компанията "Нетфликс", който предвижда участие в заснемането на филми, телевизионни сериали и предавания. Тези проекти ще са достъпни в 125 милиона домакинства, които са абонати на "Нетфликс" в 160 страни.

Според агенция "Блумбърг" Хилари Клинтън окончателно се е оттеглила от голямата политика и не възнамерява да се кандидатира повторно за президент на САЩ.