Хиляди феновете на легендарната група Queen предложиха в Youtube свои версии на три парчета на бандата на Фреди Меркюри.

Над 10 хиляди души от 120 страни се включиха в проекта "You Are The Champions". В него група Queen помоли последователите си да направят свои музикални и изпълнителски версии на три култови парчета на бандата - "Bohemian Rhapsody", "Don't Stop Me Now" и "Kind of Magic". Кампанията беше лансирана във връзка с това, че песента "Бохемска рапсодия" стана първото парче, записано преди 90-те години на миналия век, достигнало 1 милиард гледания в Youtube, пише БТА, цитирайки Ройтерс.

По този повод в Youtube се изявиха фенове от всички възрасти и от всички краища на света, като пеят, танцуваха под звуците на "Don't Stop Me Now" или рецитират театрално стиховете на "Kind of Magic". Изпълненията им са записани в кухнята или на полето, като много често се появяват и "двойници" на фронтмена на групата Фреди Меркюри.

Китаристът на бандата Брайън Мей сподели развълнуван:

"Това е най-голямата награда за един творец, какъвто и да е той - да види че творчеството му е вдъхновило и други хора спонтанно да се изявят!".

"Bohemian Rhapsody" e изпълнявана предоставените в Youtube видеоклипове вкъщи или сред природата на най-различни инструменти - от китара и пиано до арфа и цигулка. В някои от клиповете участниците танцуват под ритмите на парчетата пред стадо крави, други насред улицата.