Актрисата и сценаристка Наташа Лион се задълбочава в екзистенциални теми във втория сезон на успешния си сериал за Netflix "Матрьошка", като този път изпраща своята героиня Надя и приятеля ѝ Алън да изследват миналото си чрез времеви портал в нюйоркското метро.

След като успешно избягват времевата примка, в която многократно умират в първия сезон, двамата се отправят на ново пътешествие, което обхваща различни епохи. Те обаче отново ще трябва да намерят изход.

Първият сезон на поредицата беше хит сред критиците и публиката след излизането си през 2019 г., което дадe на актрисата повече свобода да продължи да изследва историята.

"Исках най-вече да правя интересни неща. Питах се какво съм аз? Какво ме интересува? Какви са разговорите, които наистина водим?", споделя Наташа Лион.

"С напредването на възрастта личният ми опит сякаш се промени. Заинтригуваха ме смъртността и ограничеността на самото време. Това е универсално преживяване", допълва тя.

Вторият сезон се развива четири години след първия. Мястото на действието е Ийст Вилидж, Ню Йорк, през 1982 г. Зрителите ще научат повече за покойната майка на Надя - Нора, изиграна от актрисата Клои Севини.

"Ще се задълбочим повече в отношенията на Нора и Надя, проучвайки тази динамична връзка между майка, просто за да разберем защо Надя е човекът, който е, с какво се бори и как се опитва да преодолее определени неща", казва Севини.

Друга връзка, която сериалът ще изследва по-задълбочено, е приятелството между Надя и Максин, изиграна от Грета Лий, предава БТА.

Вторият сезон на сериала "Матрьошка" тръгва по стрийминг платформата на 20 април.