Икони на пънка и хип-хопа и легенди на кънтри и соул музиката са сред избраните да получат почетни награди "Грами", съобщават ЮПИ и "Билборд", позовавайки се на американската Национална звукозаписна академия.

С призове за цялостни постижения, присъждани на изпълнители, допринесли съществено за развитието на музикалната индустрия, ще бъдат удостоени Иги Поп, Chicago, Public Enemy, Сестра Розета Тарп, Робърта Флак, Джон Прайн, Айзък Хейс (посмъртно).

Chicago

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Почетни отличия ще получат също продуцентът Кен Ерлих, композиторът и пианист Филип Глас и агентът на таланти Франк Уокър (посмъртно).

Със специална награда "Грами" за технически постижения ще бъде отличен звукоинженерът Джордж Аугспъргър.

Носителите на "Грами" за цялостни постижения ще бъдат почетени на 18 април 2020 г. на церемония в Пасадена.

Public Enemy

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Всяка година за нас е привилегия да отдаваме почит към избрана група новатори, чийто творчески принос се е разпространил вълнообразно в нашата култура", се посочва в изявление, направено от Дебора Дуган, президент и главен изпълнителен директор на американската Национална звукозаписна академия.

Наградите "Грами" ще бъдат раздадени за 62-ри път на 26 януари на церемония в зала "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис. С най-много номинации за водещите музикални отличия - 8 на брой, е певицата Лизо. Следват рапърът Лил Нас Екс и певицата Били Айлиш с по шест.