Съвременната киноадаптация на бродуейския мюзикъл "Уестсайдска история" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщават световните информационни агенции.

По данни на Box Office Mojo на Imdb приходите от продукцията на режисьора Стивън Спилбърг през дебютния ѝ уикенд на екраните в САЩ и Канада възлизат на 10,5 милиона щатски долара.

Постъпленията обаче са доста под очакванията, отбелязват някои медии. "Disney" инвестира 100 милиона щатски долара в римейка на бродуейския мюзикъл и на едноименния филм от 1961 г., като очаква "Уестсайдска история" да бъде един от блокбъстърите за коледните празници. Филмът трябваше да излезе преди година, но пускането му беше отложено заради коронавирусната пандемия.

И въпреки не особено добрият старт на лентата в дебютната си седмица в киносалоните в САЩ и Канада, остават очакванията, че тя ще привлече повече зрители през предстоящите празнични дни.

Продукцията разказва за изпълнената с предизвикателства и проблеми любовната история на Мария и Тони, чиито фамилии враждуват помежду си. Тя е вдъхновена от невъзможната любов на Шекспировите Ромео и Жулиета.

В киноадаптацията си  Спилбърг залага на актьорите Ансел Елгорт, Рейчъл Зиглър, Ариана ДеБосе и други. Той покани също Рита Морено, която участва и в оригиналната версия на "Уестсайдска история" от 1961 г. Тогава тя спечели награда "Оскар" за ролята си на Анита.

Анимацията "Енканто", която миналата седмица заемаше първото място, е на втора позиция в бокс-офис класация на Северна Америка с приходи от продажбата на билети през уикенда в размер на 9,4 милиона щатски долара.

Третото място е за комедията "Ловци на духове: Наследство" с постъпления от 7,1 милиона щатски долара.

Драмата "Домът на Gucci" на режисьора Ридли Скот с участието на Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Ал Пачино, Джеръми Айрънс заема четвърта позиция, предава БТА. Приходите възлизат на 4,1 милиона щатски долара.

Челната петица се допълва от филма "Вечните", донесъл от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда постъпления в размер на 3,1 милиона щатски долара.

Общите приходи от филмите в Топ 10 са 40,2 милиона долара.