Албумът Waterloo на АББА ще бъде преиздаден в лимитиран бокс сет за 50-ата си годишнина, съобщи Пи Ей мидия/ДПА, цитирани от БТА. 

Песента, дала име на албума на шведската поп група, спечели песенния конкурс "Евровизия" през 1974 г. в Брайтън, Великобритания.  

Преиздадената версия на албума ще излезе на пазара на 5 април и ще съдържа освен песните от оригинала, още три сингъла, издадени през 1974 г.

За годишнината от издаването на "Waterloo" почитателите на групата ще могат да участват в тематично събитие на 4 април на покрива на лондонската арена O2.

"Waterloo" е вторият албум на шведската поп група. Излиза на пазара през март 1974 г. и в него освен едноименната песен, са и популярните "My Mama Said" и "Honey, Honey".

Тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия" ще се проведе в Швеция, след като певицата Лорийн спечели надпреварата миналата година с песента си Tattoo, и така ще съвпадне с 50-ата годишнина от успеха на АББА на "Евровизия". През май миналата година Бени Андершон каза в интервю за Би Би Си, че "няма начин" групата да се събере и да излезе на сцената на Евровизия през 2024 г.

АББА е продала над 400 милиона албума и сингли. Четиримата изпълнители от АББА се събраха за пръв път след 1982 г. на сцена в Лондон през 2022 г. за откриването на шоуто на живо Voyage.