Създателите на популярната анимационна поредица "Семейство Симпсън" са решили да изтеглят един епизод, в който звучи гласът на Майкъл Джексън след скандалните разкрития, направени в новия документален филм за Краля на попмузиката "Да напуснеш Невърленд", предадоха ДПА и ТАСС.

Това решение било взето от изпълнителния продуцент на анимационната поредица Джеймс Брукс. "Това беше единственият възможен избор. Хората, с които споря всеки ден за шегите в сериала и с които работя, са настроени също еднозначно", заяви Брукс.

Решението било взето след новите обвинения в педофилия по адрес на Джексън от две негови жертви, отправени в документалната лента "Да напуснеш Невърленд", излъчена от HBO в неделя.

Споменатият епизод на "Семейство Симпсън" датира от 1991 година. В него фигурира пациент в психиатрична клиника - плешив, огромен мъж, който по никакъв начин не прилича на Майкъл Джексън. Той звъни от клиниката на семейство Симпсън и когато Барт вдига слушалката, на него му се представя като знаменития музикант. Младият Симпсън не вярва на ушите си и задава въпроси, за да се увери в искреността на събеседника си.