С предишните си два филма - "Бягай!" и "Нас", носителят на "Оскар" режисьор и сценарист Джордан Пийл разби и преосмисли формата на модерния хорър, нареждайки се сред най-големите и уважавани имена в жанра. Сега той предефинира облика на "лятното кино забавление" с най-новия си попкултурен кошмар - "експанзивния хорър-епос" със заглавие "Не!" (Nope).

Филмът ще ни отведе до малко и изолирано градче във вътрешността на Калифорния, чийто колоритни обитатели стават свидетели на странно и смразяващо откритие. Те виждат нещо в небето, което ги плаши и бягат. Какво е то, авторите на филма крият като че ли е супер секретна информация, но когато трейлър се появява, зрителите започват да гадаят дали това не е извънземно нашествие, вярвайки, че заглавието е акроним на Not Of Planet Earth. 

Освен интригуваща история, "Не!" предлага и впечатляваща визия. Филмът е заснет с IMAX камери на 65 мм. лента от номинирания за "Оскар" оператор Хойте ван Хойтема ("Дюнкерк"), който е работил с режисьори от ранга на Томас Алфредсон, Дейвид О. Ръсел, Спайк Джоунз, Сам Мендес и Кристофър Нолан.

"Не!" събира отново Джордан Пийл с носителя на "Оскар" Даниел Калуя ("Бягай!", "Юда и черният Месия"), към когото се присъединяват Кики Палмър ("Да свалиш Уолстрийт") и номинираният за "Оскар" Стивън Юн ("Минари"). Във филма участват още Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Брандън Переа, Рен Шмид, Дона Милс и др. Мистерията ще се разплете от 22 юли в кината.