На галаконцерт в първо студио на Българското национално радио бяха връчени наградите от 50-ия юбилеен конкурс за нова българска поп и рок песен "Пролет 2019".

Голямата награда на селекционния екип и участие във фестивала "Евросоник" в Грьонинген, Холандия, спечели групата Jeremy? с песента си "Day After Day" по музика на Ерсин Мустафов и Ташо Колев и текст на Ерсин Мустафов и Гергана Нойкова. "Jeremy?" получиха е първата награда на журито и наградата на музикалната и журналистическата гилдия, съобщава БНР.

"Тази вечер е отвъд мечтите ни! Получихме не 1, а 3 награди и това е точно толкова невероятно, колкото звучи! Може би и за първи път в историята на Конкурс "Пролет". Станало е възможно защото 3 различни групи от хора, независими едни от други, са избрали JEREMY? за фаворити", написаха членовете на групата в официалната си страница във Фейсбук.

Специалната награда за участие в тазгодишното издание на "Радио Парк фест", който ще се проведе през юни, спечели група "IVA".

Слушателите на Българското национално радио отличиха "Saint Electrics" и песента им "Inside my dream".Конкурсът "Пролет" е създаден през 1970 г. и вече няколко десетилетия популяризира творчеството на българските музиканти.