Жуженето в българския хевиметъл кошер и слуховете за евентуално ново гостуване на Judas Priest у нас се потвърждават. Хевиметъл величията идват за концерт в зала Арена София (екс Арена Армеец), на 19 юли 2024 г. като част от турнето "Invincible Shield" по повод на новия си албум и по покана на Fest Team. Това лято София става част от световното турне на групата, което вече стартира в Обединеното кралство и Ирландия и продължава в Европа и САЩ.

Малко са артистите, които са успели да се издигнат до висотата на Judas Priest по време на тяхната почти 50-годишна кариера. Присъствието им на музикалната сцена остава все така на висота, за което свидетелстват: милионите фенове по света и у нас, последният им албум "Firepower" от 2018 г., най-високо класираният в кариерата им, спечелената през 2010 г. награда "Грами" за "Най-добро метъл изпълнение", абсолютно заслужената награда от VH1 Rock Honors и въвеждането им в Залата на славата на рокендрола през 2022 г.

Judas Priest имат блестяща кариера, обхващаща почти пет десетилетия и продължават да демонстрират своето трайно присъствие и влияние в музикалната индустрия. От революционните си албуми като Sin After Sin и British Steel до триумфа на Firepower, Judas Priest оставят незаличима следа в жанра. Нещо повече - тяхната отличителна естетика с костюми от кожа и шипове е историческо модно течение, за което отговорен е основно фронтменът и икона на бандата от Бирмингам - Роб Халфорд.

Въведени заслужено в Залата на славата на рокендрола по-миналата година, Judas Priest продължават да разбиват музикалните бариери. През цялата минала година бандата се фокусира върху новия си студиен албум, който излезе преди броени дни. Invincible Shield, деветнайсети албум за бандата, съдържа 14 очаквано добри парчета, които вече са в плейлистата на всеки уважаващ себе си рок фен.

Билетите за концерта на метъл господарите Judas Priest влизат в продажба в петък, 15 март, в мрежата на tickestation.bg. Събитието във Facebook е тук.

За феновете на рок и метъл музиката в България, 2024-a се очертава като една от най-богатите и разнообразни от много години насам. От концерти на хардкор машини като As I Lay Dying, през такива на актуални банди като Bring Me The Horizon, Five Finger Death Punch, Spiritbox и Тhe Smile, до абсолютно легендарни имена като KoЯn, Megadeth, Bruce Dickinson и Judas Priest - графикът със събития от програмата на Fest Team e повече от впечатляващ и може да се разгледа в детайли тук.

Новини за всички предстоящи събития може да намерите на: festteam.bg и ticketstation.bg и в социалните мрежи с най-актуална информация.

Източник: Fest Team