Твърди се, че Шакира разкрила изневярата на бившият си любим Жерар Пике с неочаквана улика - празен буркан. Певицата забелязала, че част от сладкото ѝ от ягоди е изчезнало, пише "The Sun".

Спекулации за обстоятелствата на раздялата се завъртяха, след като музикалният видеоклип към "Te Felicito" показа певицата да гледа в хладилник.

"ShowNews.today" съобщава, че Шакира била попитана в интервю как е разбрала за изневярата и тя разказала, уточнявайки, че е била далеч от дома си, а Пике никога не яде сладко от ягоди, както и синовете им. Станало ѝ ясно, че друг човек е бил в дома им. Така тя се усетила, че любовницата е излапала сладкото.  

В новото ѝ парче, донесло ѝ милиони, тя се подиграва с Клара Чия Марти, студентката, която завъртя главата на футболиста. Пике не прояви благоприличие да изчака да мине време след раздялата с Шакира, а веднага започна да излиза свободно с новата си изгора. 

Жителите на района, където Шакира живее, казват, че са я чули да "изпълнява песента с пълна сила" от дома си. 

На балкона си тя постави кукла вещица да сплашва бившата си свекърва, която живее отсреща, съобщават испански медии. Шакира заживя в Испания заради Пике, където я преследват за дългове, които тя твърди, че е изплатила - данъци върху хонорарите ѝ. Говори се, че отношенията ѝ с майката на Пике - Монсерат Бернабеу са се влошили, след като тя е приветствала новия романс на сина си. 

В песента си "Монотония" от миналата година, в клипа на която Шакира минава унило през супермаркет със сълзи на очи, преди да бъде простреляна в гърдите с базука от мистериозен мъж, тя продължава да върви с дупка в гръдния кош и държи сърцето си в ръце. И пее:

"Не беше твоя грешка, нито моя. Вината беше монотонността. Никога не съм казвала нищо, но ме нарани. Знаех, че това ще се случи. Това е необходимо сбогом. Това, което преди беше невероятно, се превърна в рутина. Устните ти нямат вкус за мен. Сега е точно обратното. Ти ме напусна заради нарцисизма си. Забравил си какъв си бил. Не си дал и половината. Знам, че дадох повече от теб".