Дори да нямате голям кино екран пред себе си, предимствата на гледането на филми у дома са много. Няма кой да ви разсейва със смеха или разговорите си. Ако искате винаги може да отскочите до кухнята сами да си приготвите следващия пакет с пуканки, оставяйки филма на пауза. А какво да кажем за удобството да се излежавате на дивана, докато гледате избраното от вас заглавие?

Истината е, че на кино нито може да се излежавате, нито да се концентрирате във филма, нито да спирате на пауза. В контекста на 2021 година, гледането на филми от вкъщи е и много по-сигурно за здравето ни. Единственият минус на домашното кино е съдържанието. Гледането на филми от премиум студиа с високо качество на картината би могло да е предизвикателство от комфорта на дома ни.

Тези проблеми изчезват благодарение на услугата Video on Demand (VoD). Само с един клик на дистанционното потребителите имат достъп до хиляди филми и сериали - без нужда от теглене или търсене на субтитри, без необходимост от влизане в съмнителни сайтове. VoD предлага най-добрия и сигурен начин за превръщането на дома в кино салон. На пазара има голяма конкуренция, която стимулира участниците да предлагат все по-добри и изгодни оферти.

Добър пример за това е Видеотеката на А1, достъпна за абонатите на Xplore TV. В момента тя има един от най-големите каталози с предавания, като предлага моментален достъп до над 20 000 заглавия на филми и сериали. Всички те са с кристален звук и картина, а платформата е с интуитивен интерфейс и "се учи" от предпочитанията на зрителите, така че с времето препоръчва подходящи за техния вкус предложения.

Видеотеката на А1 включва множество класики. Големият коз на А1 обаче се крие в наличието на множество филми от тази година.

Това се дължи на партньорството на А1 с едни от най-големите холивудски студия, а по-долу може да откриете нашата селекция на филми от 2021 година, с които да направите декемврийските си вечери по-интересни.

  • The Suicide Squad

"Отряд самоубийци" или The Suicide Squad е високооктанов екшън с оценка от 7.3 в IMDb. Филмът е част от разширената комикс вселена на DC, а основното място на действието е Бел Рев, затворът с най-висока смъртност в Щатите. Налудничави герои, престъпници и екстремисти се забъркват във взривоопасен микс, защото трябва да служат на по-висша от тях кауза.

  • The Conjuring: The Devil Made Me Do It

"Заклинанието 3: Демоничният убиец" е хорър филм, в който разследващите Ед и Лорейн Уорън се сблъскват със смразяващо кръвта убийство. Филмът е вдъхновен от истински събития, случили се през 1981 година. Това е първото убийство в САЩ, в което обвиняемият твърди, че не е виновен, а е извършил деянията си, защото е бил "обсебен от дявола".

  • Tina

Филмът "Тина" включва най-мащабните концерти в кариерата на певицата Тина Търнър, както и неизлъчвани кадри и интервюта. Списание "Ролинг Стоун" я нарежда на 63-то място в списъка на 100-те най-велики творци за всички времена. През 1991 г. получава място в Залата на славата на рокендрола, но Тина Търнър е трябвало да плати скъпа цена за успеха си.

  • Those Who Wish Me Dead

"Те пожелаха смъртта ми" е американска екшън драма и според някои е голямото завръщане на Анджелина Джоли в киното. В сърцето на действието е дивата и непристъпна гора на щата Монтана, а главните герои ще трябва да се справят с двойна опасност - екип от убийци и заплашващ да погълне всички пожар.

  • Reminiscence

Действието в "Игра на спомени" се развива в близкото бъдеще, когато климатичните промени са довели до качване нивото на океаните, наводнявайки много крайбрежни градове. Високите температури карат населението да е активно предимно през нощта. Хю Джакман влиза в ролята на Ник Банистър, който има бизнес за спомени. Той разполага с техника, която позволява на клиентите му да преживеят различни свои спомени от миналото сякаш им се случват отново в настоящето. Именно тук започват и проблемите за главния герой.

  • Пес патрул: Филмът

Това е идеалният семеен филм, който може да гледате с вашите деца. В него любимите им кучета-герои ще се борят със злия и корумпиран кмет, чието управление предизвиква хаос в Адвенчър Сити.

Това не е всичко, защото в секцията "Shvargalo" абонатите на Xplore TV могат да открият ексклузивно съдържание с Камен Донев. Известният български актьор, режисьор, драматург и хореограф играе ролята на професор, компетентен по всяка тема, а мненията му са колкото шокиращи, толкова и познати от "говорещите глави", които често виждаме по родните телевизии.

Във Видеотеката на А1 могат да се открият и модерни класики, като "Жокерът" с Хоакин Финикс (2019), двете части на хоръра по Стивън Кинг - "То" (2019) и Джуманджи: Следващото ниво (2017).

Потребителите на услугата могат да гледат всеки от филмите на достъпна цена, като заглавията се наемат за период от 48 часа. Някои от филмите обаче могат да се наемат за 0,00 лева или безплатно, а максималните цени от 6,99 лв. се отнасят единствено за най-новите филми във Видеотеката. Именно това обаче е начинът да имате достъп до кино съдържание от комфорта на своя дом, като гледате някои филми само няколко седмици след като са били на големия екран.

Междувременно абонаментът към Xplore TV на А1 идва с много големи възможности. Потребителите получават достъп до приложение, с което да гледат телевизия и на своя лаптоп, таблет или смартфон. Базовият план идва със 170+ канала, а най-скъпият предлага 230+ канала, както и 6 програми с 4К качество и включени МАX Sport, HBO и Cinemax.

Филмовите и спортни ТВ пакети обаче могат да се добавят и към базовия план.

Интерактивната телевизия на А1 позволява връщане назад, както и лесно търсене на предавания и програми. Освен това абонатите на Xplore TV могат да гледат на до три устройства, без да се налага да създават отделни профили за всеки потребител, ако гледат различни заглавия. Едно и също заглавие може да се гледа едновременно на до две устройства. Заедно със своята богатата Видеотека с над 20 000 заглавия на филми и сериали, услугата на А1 определено е перфектен вариант да превърнете дома си в център за развлечения за празниците.