Тази и утре вечер (3 и 4 юли) от 21 ч. са последните за сезона епизоди на "София вкъщи" по bTV. За финал ще се появят харесвани актьори като Калин Сърменов и Атанас Атанасов. Професор Атанасов ще влезе в ролята на Михайлов - собственик на агенцията като ретроспекция, в спомен от среща случила се 10 години по-рано, на която заедно с Даниел и Никола чертаят страхотното бъдеще на "Селена Тауър".

Снимка: bTV

Вече в наши дни, планът на София (Владинелла Кацарска) да привлече нов архитект за сградата, най-после ще се осъществи успешно.

Даниел (Иван Тодоров) и Никола (Никола Парашкевов) ще бъдат впечатлени от работата на архитект Алек Апостолов (Мариан Иванов), който първоначално побързаха да отхвърлят и той официално ще започне работа във фирмата. Сходството в интересите и вкуса му с тези на София ще се окажат по-големи, отколкото и двамата предполагат. София и Алек заедно ще развият нови амбициозни идеи за сградата, а Алек дори ще помогне на младата наследница да се подготви за много важно интервю.

Снимка: bTV

Въпросното интервю обаче ще изправи "EST Properties" пред нов медиен скандал, който ще разклати сериозно реномето на компанията. Критичната ситуация ще се окаже капката, която ще прелее чашата и адвокат Адриана Зидарова (Янислава Линкова) решително ще вземе нещата в свои ръце. Тя ще отправи интересно предложение към бащата на Никола - бизнесмен Алексиев, в чиято роля ще блесне актьорът Калин Сърменов.

Докато агенцията понася последствията от интервюто, Адриана ще придружи София на среща в общината. Твърдият характер и висок професионализъм на юристката ще се окажат най-силното оръжие на "EST Properties". Междувременно Даниел и Никола придружават един от малкото останали клиенти на компанията в търг за парцел, където ще получат меко казано "удар под кръста". На търга те ще бъдат директно атакувани от асистента на бащата на Никола.

Останал без друг избор, Никола ще се срещне с баща си. От тази среща ще стане ясно, че "Селена Тауър" ще бъде спасена, но цената, която Никола трябва да плати, ще промени компанията завинаги.