Двучасовото пътуване в бразилската научна фантастика с Брад Пит и Томи Лий Джоунс в главните роли в "Към звездите" се хареса най-много на българската публика в уикенда на Независимостта, сочат обобщените данни от киносалоните у нас, цитирани от БТА.

Пътуването из Слънчевата система на син, който трябва да разбере каква е съдбата на баща му, е гледано от 9 246 зрители и има 98 696 лева приходи в премиерния уикенд.

На второ място по зрителски интерес е драмата по действителна история "Да свалиш Уолстрийт" с Дженифър Лопес в главната роля.

Филмът, който използва за оригинално име това на веригата стриптийз клубове "Хъстлър", създадени от Лари Флинт през 1965 година, е вече десет дни на екраните и за това време са го гледали 18 264 зрители и има 163 501 лева приходи.

Трето място е за втората премиера от миналия уикенд - "Рамбо: Последна кръв", заснет и в България, по книгата на Дейвид Морел, автор и на първият "Рамбо" от 1972 година. Историята на бившата барета и ветеран от войната във Виетнам, който трябва да спаси близка от мексикански наркокартел, е гледана от 5 329 зрители и има 46 555 лева приходи.

Снимка: Warner Bros

Четвърто място е за двуседмичния любимец на публиката - "То: Част втора". Продължението на филма по книгата на Стивън Кинг за живеещите в Дери младежи, които се справят със злокобния клоун веднъж, а сега след 27 години трябва да го направят отново, е гледано от 55 594 зрители и има 501 003 лева приходи.

На пето място е анимационният "Angry Birds: Филмът 2", който е вече пета седмица сред първите десет най-гледани филми у нас. Събирането на прасетата и птиците в един отбор, за дадат отпор на ледения орлов остров, е гледано от 63 042 зрители и има 574 614 лева приходи.

Шеста позиция е за третата премиера от миналия уикенд - анимацията "Playmobil: Филмът".

Филмът за играчките от германската едноименна марка, които се отправят в пътешествие в непознати светове, е гледан от 2 263 зрители и има 21 877 лева приходи за първия уикенд у нас.

На седмо място е криминалната комедия "Имало едно време... в Холивуд" с Брад Пит, Леонардо Ди Каприо, Ал Пачино, Кърт Ръсел, Тим Рот, Дакота Фанинг в главните роли. Историята за началото на телевизионния възход и устойчивото време на киното, която съвпада и с половин век от убийството на бременната съпруга на Роман Полански край Ел Ей през 1969 година, е вече месец и половина на екраните у нас и за това време са го гледали 77 279 зрители и има 734 844 лева приходи.

Снимка: Официална страница във Facebook

Осма позиция е за анимацията "Цар Лъв", която е сред най-гледаните филми вече два месеца и половина. Осъвременената като визия версия на класиката от 1994 година за Симба, Тимон, Пумба, Нала и Зазу, е гледана от 286 552 зрители и има 2 830 062 лева приходи.

Девето място е за "Бързи и яростни: Хобс и Шоу" с Джейсън Стейтъм и Дуейн Джонсън в главните роли. Битката на американския агент и бившия британски наемник за спасяването на сестрата на Шоу след като е изчезнал смъртоносен вирус, е гледана от 173 038 зрители и има 1 894 207 лева приходи за двата месеца на екраните у нас.

На десето място е екшънът "Код: Ангелът", в чиито сцени присъстват много пейзажи от България.

Третият филм от поредицата за агент Банинг и битката му за защита на президента, е гледан от 20 007 зрители и има 253 696 лева приходи след месец у нас.