Колумбийският певец Камило бе големият победител на 22-ото издание на наградите "Грами" за латино музика за 2021 г., съобщава БТА. Той си тръгна от церемонията с четири грамофончета, като бе номиниран в десет категории. Камило взе призовете за най-добър поп вокален албум за "Mis Manos" и за най-добро поп парче за "Vida De Rico" в сътрудничество с Едгар Барера. Също така за най-добър ърбън фюжън пърформанс за "Tattoo" в дует с Рау Алехандро и най-добра тропическа песен за "Dios Así lo Quiso", зад чието създаване стои, макар да не я изпълнява. 

Снимка: Getty Images

"Patria y Vida", която се превърна в синоним на протестите в Куба през лятото, след като фразата се превърна в лозунг на демонстрантите, бе отличена за песен на годината.

Церемонията за наградите мина под мотото "Преоткриваме живота чрез музика" и бе излъчвана на живо от "MGM Grand Garden Arena" в Лас Вегас.

Сред другите носителите на годишните награди са Каетано Велос и Том Велосо за албума на годината "Talvez", Джулиана Веласкес бе обявена за най-добър нов артист.

Бед Бъни

Снимка: Getty Images

Панамският изпълнител Рубен Блейдс стана личност на годината като признание за кариерата и политическата му активност.

Бед Бъни закри шоуто с изпълнение на "Maldita Pobreza" от албума "El Ultimo Tour del Mundo", който бе отличен за най-добър албум за ърбан музика.

Снимка: Getty Images

Кристина Агилера, която за пръв път бе на сцената на наградите "Грами" за латино музика през 2001 г., се завърна в шоуто с изпълнение на нейната "Pa Mis Muchachas" заедно с Нати Пелусо, Ники Никол и Беки Джей.

Снимка: Getty Images