Новият супергеройски филм "Капитан Марвел 2" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка в дебютната си седмица в киносалоните, предадоха световните агенции.

Продукцията обаче реализира приходи от едва 47 милиона щатски долара в САЩ и Канада, сочат данните от неделя на специализираната фирма "Екзибитър рилейшънс".

Подобни ниски резултати "са безпрецедентни за филм от киновселената на "Марвел" в бокс-офис класацията", коментира анализаторът Дейвид Грос, цитиран от АФП.

Според него това се дължи на няколко фактора - нарастващата популярност на стрийминг услугите, умората от филми, в които "липсва въображение", както и стачката на холивудските актьори, попречила на промоционалните кампании. Протестът приключи в края на миналата седмица.

В този филм от киновселената на "Марвел" към Карол Данвърс, известна още като Капитан Марвел (в ролята е Бри Ларсън), се присъединяват Моника Рамбо, в чийто образ е Тейона Парис, и Камала Хан - в ролята е Иман Велани. Трите дами са принудени да обединят усилия, за да спасят Вселената. Те необяснимо разменят телата си, когато използват своите сили.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка се нарежда хорърът "Нощна смяна във Фреди", който между петък и неделя събра 9 милиона щатски долара от продадени билети в американските и канадските киносалони. Филмът, адаптиран по популярната поредица видеоигри, разказва за призрачни аниматронни талисмани, които се опитват да убият нощен охранител, изигран от Джош Хъчърсън, и малката му сестра в изоставена пицария.

На трето място се нарежда концертният филм за турнето на певицата Тейлър Суифт - "Taylor Swift: The Eras Tour". През изминалия уикенд постъпленията от продажбата на билети за него възлизат на 5,9 милиона щатски долара.

След него в е "Присила", биографичен филм за съпругата на Елвис Пресли, с приходи в САЩ и Канада от 4,8 милиона щатски долара. Продукцията, направена по книгата на Присила Пресли "Елвис и аз", проследява бурната й връзка с Краля на рока - от първата среща до раздяла. Режисьор е София Копола.

На пето място в северноамериканската бокс-офис класация се нарежда "Убийците на цветна луна" на Мартин Скорсезе, който реализира 4,7 милиона щатски долара през изминалия уикенд. Филмът е с продължителност от над три часа и е с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.