След като бе пренебрегната в основните категории на наградите "Грами", Карди Би получи най-много номинации - 10, за видео музикалните награди на MTV, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

25-годишната певица от Бронкс е с номинации за наградите за най-добър изпълнител и най-добър нов изпълнител, както и за видео на годината за песента "Finesse", изпълнена в дует с Бруно Марс.

Церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV ще се състои на 20 август в Ню Йорк, след като миналогодишното ѝ издание бе в Лос Анджелис.

Шест песни на Карди Би, сред които направилата я известна "Bodak Yellow" и излязлата в началото на юли "I Like It", са били в челната десетка на американската класация по продажби. Първият ѝ албум "Invasion of Privacy" бе начело в американския чарт. Щастието ѝ се усмихна и в личния ѝ живот - на 10 юли Карди Би роди момиченце Кълчър от съпруга си, рапъра Офсет от триото "Мигос".

Бионсе и Джей-Зи са с 8 номинации за видеото си "Apeshit", заснето в Лувъра. Песента е от албума "Everything Is Love", който двамата издадоха на 16 юни като "Картърс".

Рапърите Чайлдиш Гамбино и Дрейк пък са с по 7 номинации.