Рапърката Карди Би няма да бъде обвинена за хвърляния микрофон към зрител на неин концерт, след като разследването беше прекратено в четвъртък, предаде ДПА /Пи Ей мидиа.

Инцидентът стана миналата събота по време на изява на певицата в Лас Вегас. Тогава Карди Би се обиди на фен, замерил я с чаша с напитка и отвърна, като хвърли микрофона си по посока на зрителя.

Предполага се, че той е рикоширал и е ударил друг човек в публиката, който след това е подал сигнал в полицията, твърди електронното издание Ти Ем Зи.

Твърди се, че преди инцидента рапърката е насърчила зрителите да я "напръскат" с вода, за да я разхладят от горещината в Лас Вегас, но очевидно не е преценила какво може да стане.

"Уведомени бяхме от полицейското управление на Лас Вегас, че в резултат на проведеното разследване срещу Карди Би няма да бъдат повдигани обвинения", заявиха от адвокатския й екип. "От името на нашата клиентка оценяваме усърдното и бързо разрешаване на този въпрос от полицейско управление на Лас Вегас".

Въпреки че в полицейската документация изпълнителката е посочена като заподозряна за нанасяне на побой, случаят не е предаден на окръжния прокурор, а властите са стигнали до заключението че действията на Карди Би не представляват криминално престъпление.

Микрофонът, участвал в инцидента, сега се продава на търг от компанията, която го притежава. Предложените цени достигнаха почти 100 000 щатски долара.

Парите ще отидат за благотворителни организации, подпомагащи тийнейджъри и възрастни хора със специални нужди, отбелязва ДПА.