След като поноси роклята на Мерилин Монро и я посцепи, сега Ким Кардашиян се прицели към вещ на друга известна жена - принцеса Даяна. 

В сряда 42-годишната богаташка купи медальон с кръст Атала, носен от принцеса Даяна, на годишния търг на "Sotheby's Royal & Noble". Четирима души са наддавали за кръста. Колекцията от бижута на Кардашиян стана много по-царствена, отбелязва по този повод "People". 

Embed from Getty Images

Принцеса Даяна носи това бижу на благотворителна галавечеря в Лондон през 1987 г., в подкрепа на родилки и бременни жени. Тогава бе облечена в лилава викторианска кадифена рокля от Катрин Уокър.

Embed from Getty Images

Кръстът Атала, е медальон от 20-те години на миналия век от дизайнера на луксозни бижута "Garrard". Кръстът е закупен за първи път от "Garrard" от покойния бизнесмен Наим Атала през 80-те години на миналия век и покрай приятелството си с Даяна, Атала е успял да й го заеме няколко пъти в продължение на няколко години. 

Embed from Getty Images

Бижуто е смятано за еднократна частна поръчка от "Garrard" и представлява смело и цветно парче, украсено с квадратни аметисти с акцент от кръгли диаманти. Кръстът има общо тегло на диаманта приблизително 5,25 карата.

Ръководителят на отдела за бижута "Sotheby's" в Лондон, Кристиан Спофорт коментира: "Радваме се, че това произведение намери нов живот в ръцете на друго световно известно име. Бижута, притежавани или носени от покойната принцеса Даяна, много рядко се появяват на пазара, особено такова като кръста Атала, който е толкова цветен, смел и отличителен". 

Според запознати кръстът е бил носен само от принцесата и след смъртта й не е бил виждан публично досега. 

"До известна степен този необичаен медальон е символ на нарастващата самоувереност на принцесата в нейния избор на дрехи и бижута в този конкретен момент от живота ѝ", коментират запознати. 

Embed from Getty Images

Кардашиян и преди е проявявала интерес към исторически модни артикули, включително рокля на Мерилин Монро, която носи на миналогодишната гала вечер в музея "Метрополитън" в Ню Йорк. През май 2022 г. Кардашиян разкри, че е отслабнала с 7-8 uh, за да се побере в "емблематичната" рокля, която й беше дадена на заем от музея "Ripley's Believe It or Not!". Тогава Ким я посцепи на няколко места, въпреки старанието ѝ да отслабне. 

Монро се появява с нея по време на известното й изпълнение през 1962 г. когато пее "Честит рожден ден" на американския президент Джон Кенеди.