Продължението на сериала "Сексът и градът" - "Просто ей така..." не спира да трупа критики от страна на зрителите, като едно от големите им разочарования е, че в новите епизоди го няма любимият им персонаж Саманта Джоунс.

Още по време на преговорите актрисата Ким Катрал обявила, че няма да бъде част от сериала. Причината за отказа й отново да се превъплъти в образа на разкрепостената ПР-ка била дългогодишната й вражда с колежката й Сара Джесика Паркър.

Липсата на екранната Саманта Джоунс беше една от най-дискутираните теми в социалните мрежи, като феновете на "Сексът и градът" многократно отбелязваха и че нищо в историята за живота, любовта и разочарованията на героините в Манхатън не носи духа от миналото.

Въпреки категоричността на Ким Катрал, че няма да се върне на познатата снимачна площадка, продуцентите все пак успяха да я убедят да направи компромис и поне за кратко да се появи като любимката Саманта Джоунс. И тя се съгласи. Направи го във финалния епизод от втория сезон на "Просто ей така...", като 74-секундното й екранно присъствие предизвика въодушевление сред феновете й.

View this post on Instagram

A post shared by Samantha Jones (@samanthajonespr)

Според информацията екипът на сериала се съобразил с всичките й желания, само и само да я умилостиви. Като начало Ким поискала да получи 1 млн. долара за 20-те реплики, които да изговори. Освен това настояла да бъде облечена от стилиста Патриша Фийлд, която отговаряше за облеклата на главните героини в сериала "Сексът и градът". Въпреки че от официалната информация стана ясно, че Патриша не е била наета, защото по това време е била ангажирана със ситкома "Емили в Париж", запознати издават, че решението е било взето от Сара Джесика Паркър като вид наказание, заради това, че стилистката не прекратила приятелството си с Катрал.

Снимки на Ким Катрал>>>

Актрисата пожелала още свои гримьор и фризьор, които да се погрижат за останала част от визията й.

Снимка: Getty Images

Снимките на сцената й в "Просто ей така..." се състояли през март тази година и продължили четири часа. Самата Катрал сподели, че след края на работния ден се прибрала вкъщи и пийнала чаша Мартини, без да си прави труда да се вижда с колежките си.