Наградената с GRAMMY, мултиплатинена рок група Kings of Leon стартира 2024 г. с поредица от вълнуващи новини. Наред с новото партньорство с лейбъла Capitol Records, бандата обяви и предстоящия си 9-ти студиен албум "Can We Please Have Fun" (10-ти май). Заедно с музикален клип, излезе и водещият сингъл от проекта - "Mustang".

През 2024 г Kings of Leon ще потеглят и на световно турне в САЩ и Канада, продуцирано от Live Nation. Единствената обявена международна дата засега е с хедлайнерски сет в BST Hyde Park в Лондон на 30-ти юни.

Както подсказва заглавието, "Can We Please Have Fun" е за това как една от най-великите рокендрол групи на тази епоха намира нова радост в творческия процес. Записан в студиото Dark Horse в Нешвил и продуциран с новия сътрудник Kid Harpoon (Harry Styles, Florence + the Machine), албумът показва различна страна на Kings of Leon.

Това е звученето на музиканти, обединени от една цел, освободени от всякакви очаквания, и вдъхновени от идеята за албума, който винаги са искали да направят. Когато стартират студийните сесии, пред Caleb, Nathan, Jared и Matthew се отваря цял свят от възможности и една монументална година.

"Когато имаш група, има връзка като никоя друга. Имаш семейство," споделя Caleb. "Помислих си, че ако насочим цялата си енергия към нещо, кой ще ни спре? Кой може да ни спре, освен нас?"

"Нямаше натиск от страна на лейбъла. Това ни даде свободата да се опитаме да направим нещо страхотно, без да се налага да мислим за нищо друго освен за музиката," казва Jared.

"Връщах се у дома от нашите сесии ухилен до уши", спомня си Nathan. "Това вероятно е най-доброто място, на което някога сме били като група."

За 25-те си години като група те са натрупали някои невероятни постижения. От дебюта си през 2003 г. Kings of Leon издават 8 албума, от които продават над 20 милиона копия и близо 40 милиона сингъла по целия свят, имат пет сингъла в класацията Billboard Hot 100 и две парчета, достигнали до #1 в Modern Rock radio. С издаването на WALLS групата за първи път в историята си отбелязва дебют под номер едно в класацията Billboard Top 200. Освен това те имат 8 номинации за GRAMMY, три спечелени статуетки, две награди BRIT и една награда JUNO.