"Такава тежест на гърдите си, каквато носи последният Батман на Кристофър Нолан, са имали наистина малко блокбъстъри. Но катаклизмичната версия на обсадения Готъм се справи с напрежението", написа Джъстин Чан в материала си за "Варайъти".

"Грандиозно постижение на холивудската кинематография. Последната част на нолановата трилогия за Батман кара всеки аспект от вселената на Марвел да изглежда глупав и детски", възкликна Тод Маккарти.

"Всяко лошо решение на Брус Уейн от началото на поредицата се е завърнало, за да го преследва. Препоръчително за феновете е да гледат предходните два филма, за да видят как всичко тук е навързано", посъветва Дрю Макуийни от Нетфликс, който оцени продукцията с "А" (най-висока оценка – б.р.).

Новият "Черен рицар" получи и друго признание – за ролята на Ан Хатауей и избирането й за Жената котка.

"Нолановата котка е най-доброто кинематографично въплъщение в историята. Ан Хатауей от днес е символ на сексапила, хумора и истинската човечност", заяви Тод Джилкрайст в блога си "The Playlist". "Да не говорим за нейната огромна мотивация, която я поставя наравно с колегите й от мъжки пол".

"Тя би била достатъчна за цял филм", допълни МакУийни.

Мнозинството от изказаните до момента мнения сочат, че холивудският колос в режисурата е създал нещо много повече от комикс история, особено с начина, по който лентата е свързана с движението "Окупирай Уолстрийт".

"Черният рицар: Възраждане" е емоционално вдъхновение, естетически значим проект за цяла Америка", настоя Джилкрайст и допълни: "Той е отражение на трезвия размисъл и неугасващата надежда".