От 25 юли до 5 август 2018 в Пловдив ще бъдат прожектирани 10 филма на няколко изключително атрактивни локации на открито - Цар Симеоновата градина, Рахат тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база и зона Плажа в коритото на Марица.

Филмовата програма включва едни от най-добрите заглавия от българското и европейско кино през последните години. Ще гледаме тематичната за сезона комедия "Летовници" на режисьора Ивайло Пенчев, "Привличане" на Яна Маринова и Башар Рахал и "Революция Х", където на екрана ще видим звездно присъствие - Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев и самата Гери-Никол в първата й филмова роля.

Другото българско заглавие е "Дъвка за балончета", който ще ни върне сладките спомени от края на 80-те и 90-те години. В програмата са включени два испански и два френски филма - "Операция "Златна раковина" и "Племето" ще ни разсмеят в типичен испански стил, а "Да играеш мъртъв" и "Гийом, момчета, заповядайте на масата" ще ни замислят за някои от шегите на живота, с които сме се сблъсквали. Италианското заглавие е черната комедия "Перфектни непознати", а филмовият маратон ще завърши с прожекция на руския хит "Кухня: Последната битка".

Всички прожекции ще се осъществят в любимите на мнозина паркове в града с абсолютно свободен вход. Организаторите вярват, че за качествено кино преживяване е важен както филма, така и атмосферата, в която се гледа.

Екранът е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Прожекциите от филмовия маратон започват в 21 ч, но е добре да заемете места по-рано. Носете си нещо за сядане, споделяйте с приятели, наслаждавайте се на истинско лятно преживяване под звездите.

Снимка: PR