Филмът "Мулан" и сериалът "Бриджъртън" са сред номинираните за тазгодишните награди за кино и телевизия на американската Гилдия на дизайнерите на костюми.

Бина Дайглър получи номинация за изключително майсторство за костюми в научно-фантастичен/фентъзи филм, заедно с Джени Бийвън за "Доктор Дулитъл" и Майкъл Уилкинсън за "Коледно пътешествие", Масимо Кантини Парини за "Пинокио" и Линди Хеминг за "Жената чудо 1984".

Снимка: Официален плакат на Warner Bros.

Елън Мирожник и Джон Глейзър Трети са номинирани за изключителни постижения в историческа драма заедно с Ейми Робърт за "Короната", Дейна Пинк за "Страната на Лъвкрафт", Бина Дайглър за "Мисис Америка" и Габриел Биндър за "Дамски гамбит".

Ерин Бенек е номинирана за изключителни постижения в съвременен фирм за "Хищни птици" заедно с създателите на костюмите на филмите "Петимата от една кръв", "Момиче с потенциал", "Балът", "Барб и Стар отиват във Виста дел Мар", пише БТА.

Снимка: Форум Филм България

В телевизионните категории са номинирани също създателите на костюмите на "Мандалорианецът", "Снежен снаряд", "Стар трек: Пикард", "Западен свят".

Наградите на Гилдията на дизайнерите на костюми ще бъдат обявени в Twitter на 13 април.