Корейската група Би Ти Ес е големият победител на Американските музикални награди, раздадени в "Microsoft Theater" в Лос Анджелис, само четири години след като дебютира в шоуто, съобщи БТА.

BTS измести Тейлър Суифт, Дрейк, Ариана Гранде, Оливия Родриго и Уикенд за голямата награда - изпълнител на годината. Освен това беше избрана за любима поп група и най-добра поп песен за летния хит "Butter", на наградите, определяни от публиката. Музикантите заявиха, че да спечелят топ отличието на вечерта за тях е "чудо".

Тейлър Суифт спечели наградата за любима изпълнителка и най-добър поп албум за"Evermore."

Оливия Родриго, която стана известна през януари едва на 18 години, водеше със седем номинации за наградите, но взе само една - за най-добър нов изпълнител.

Снимка: Getty Images

Доджа Кет спечели три награди, включително за хита "Kiss Me More" в сътрудничество със Сиза. Меган дъ Стелиън също се наложи в три категории, сред които и любим хип хоп изпълнител.

Номинациите се основават на постигнатото в класациите на "Billboard", продажбите на албуми, стриймингr, излъчване по радиото и ангажираност в социалните мрежи. Победителите се избират изцяло от феновете.