Представителят на Холандия Дънкан Лорънс, който е тазгодишният победител в песенния конкурс "Евровизия 2019", заяви, че е спечелил благодарение на своята искреност.

Вижте снимки >>

"Тайната на моя успех е в това, че нямам тайни, довери изпълнителят на класираната на първо място песен "Arcade". Аз съм искрен и открит, не съм изневерявал на себе си и на музиката, която обичам", каза Дънкан.

Лорънс все още не знае какво точно е накарало зрителите на "Евровизия" да гласуват за него.

"Надявам се да им е харесала музиката, песента, стиховете, историята зад тях и изпълнението!", допълни победителят.

Истинското име на 25-годишния холандец е Дънкан де Моор. В родината си е известен от риалити формата "Гласът на Холандия", в който достига до полуфиналите през 2014 г.

Той е завършил Рок академията в Тилбург. Той споделя, че след песента, с която спечели "Евровизия" 2019 г. той е написал много песни, но някак тя си остава като центъра на всички останали.

"Моята кариера досега е била главно зад кулисите за писане за други артисти и определяне на собственото ми звучене. Чувствам се добре да изляза в светлината и да споделя историята си", казва Дънкан.

"Искам да достигна до хората с моята музика, може би дори да им помогна. "Arcade" е дума за съвет към себе си и кой знае ... може би това помага на някой, някъде ... Наистина се надявам", допълва певецът.

Изпълнителният директор на "Евровизия" Йон Ола Санд официално обяви на пресконференция, че следващият конкурс ще се проведе през месец май 2020 година в Холандия, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Ние ще те посетим много скоро в родината ти и ще започнем подготовката на новото издание", заяви Йон Ола Санд, обръщайки се към победителя Лорънс.