Актьорът Крис Евънс, който озвучава Баз Светлинна година в едноименния филм, разкритикува хората, които реагират негативно на момента в анимацията, когато две момичета се целуват. Той ги нарече "идиоти", които ще "умрат и изчезнат като динозаврите". 

Снимка: Getty Images

Продукцията бе забранена първо в Обединените арабски емирства, а после и в други 14 страни от Близкия изток и Азия, именно защото съдържа целувка между два женски персонажа.

Говорейки за онези, които са против на екрана да се отразяват групи хора, с техните различия, Евънс каза пред Reuters TV: "Истината е, че тези хора са идиоти.  Всеки път, когато има социален напредък, докато се събуждаме, и има растеж, това е, което ни прави добри", добави Евънс.

Близката приятелка на Баз във филма Алиша Хоторн е космическа рейнджърка, която се жени за друга жена и има сцена, показваща ключови моменти от връзката на двойката, която включва кратка целувка.

Снимка: Forum Film Bulgaria

"Винаги ще има хора, които се страхуват и се опитват да задържат нещата така, както са били преди. Но тези хора умират като динозаврите", каза Евънс. "Мисля, че не трябва да им обръщаме внимание, да вървим напред и да прегърнем растежа, който ни прави хора."

Продуцентът Галин Съсман се запита защо зрителите "не се разстройват повече, когато филмите показват провалени връзки".

Тя каза, че женските персонажи показват на Баз връзка, която "трае цял живот" и в която има любов и подкрепа, разкривайки на Баз "точно това, което той няма и това е целият смисъл".

В понеделник Евънс изненада млади пациенти на прожекция на филма в Уестминстърската болница в кино "CW+ MediCinema".

Embed from Getty Images

Звездата от "Капитан Америка" прекара време в разговори с пациенти като даваше автографи върху плакати, преди да присъства на премиерата в Лондон по-късно вечерта.

Embed from Getty Images