Предисторията на филмовия франчайз "Лудия Макс" с участието на Аня Тейлър-Джой и Крис Хемсуърт ще бъде заснета в Австралия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Очаква се "Фуриоза", който ще е готов в средата на 2023 г, да е най-голямата филмова продукция в историята на Австралия, каза премиерката на Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян.

Хемсуърт каза, че участието му в подобен проект в родината му за него е сбъдната мечта.

"Това ще е четвърти или пети филм, който снимам в Австралия", каза звездата от "Тор" в Сидни.

Той каза, че за него е вълнуващо да участва в продукцията, тъй като е израснал с легендарната поредица "Лудия Макс".

"За мен това е огромна чест. Има много напрежение, но то е вълнуващо и мотивиращо", каза актьорът.

Актьорите и снимачният екип ще пътуват до различни места в щата Нов Южен Уелс, сред които и миньорския град Броукън Хил, чиито покрайнини традиционно се използват за постапокалиптични филмови сцени.

Последният засега филм от франчайза "Лудия Макс: Пътят на яростта" от 2015 г. бе заснет основно в Намибия, след като необичайните за сезона дъждове превърнаха Нов Южен Уелс в зелена градина.

Водещата актриса от минисериала "Гамбитът на кралицата" Аня Тейлър-Джой ще влезе в образа на младата версия на Фуриоза, изпълнена през 2015 г. от Чарлийз Терон.

Снимка: Getty Images

Сценаристът на режисьор Джордж Милър, който заедно с Браян Кенеди постави началото на "Лудия Макс" през 1979 г. с участието на Мел Гибсън, благодари за възможността да снима филма в родината си, както и за финансовата подкрепа на щатското и на федералното правителство.

продуцентът Дъг Мичъл, Крис Хемсуърт и режисьорът Джордж Милър

Снимка: AP/БТА

"Мои приятели в Англия снимат и продукциите бяха спирани два или три пъти", каза Милър по повод на въздействието на пандемията от ковид-19 върху филмовата индустрия. Той изрази задоволство от ролята на бума във филмовите продукции в австралия върху усилията за възстановяване на икономиката на страната от пандемията.

Медиите започнаха да наричат Австралия "Осиууд" заради многото актьори, които напуснаха Лос Анджелис и се преместиха в Сидни заради свободата във времето на ограниченията заради пандемията, тъй като Австралия се справя успешно в борбата срещу разпространението на заразата.