Актьорът и комик Крис Рок не проявява интерес към завръщането като домакин на церемонията за наградите "Оскар", след като колегата му Кевин Харт се отказа от ролята на водещ, съобщи "Варайъти".

Рок е коментирал нежеланието си да води шоуто по време на годишната вечеря на Дружеството на нюйоркските филмови критици, организирана в Манхатън. Комикът се е възползвал от излизането си на сцената, за да връчи на режисьора Бо Бърнам приза за дебютен филм за "Осми клас", за да заяви позицията си относно домакинството на Оскарите.

Съзирайки сред публиката актьора и комик Стив Мартин, Крис Рок е заявил:

"Стив Мартин е тук. Ти трябва да водиш Оскарите. Ти си най-добрият. Стив Мартин трябва да води Оскарите, защото аз няма да го направя. Не могат да ме хванат за тази работа."

Коментарите си Крис Рок е направил, докато американската киноакадемия продължава да търси водещ за наградното си шоу на 24 февруари.

Рок е водил церемонията за наградите "Оскар" два пъти - през 2005 и 2016 г. Стив Мартин е бил домакин на шоуто три пъти. Най-скорошната му изява в тази роля беше през 2010 г. заедно с Алек Болдуин, припомнят от БТА.