Kристиан Костов се качи на върха на класацията на най-голямата китайска стрийминг платформа QQMusic, след като само за ден над 11 милиона меломани изслушаха последното му изпълнение в риалити формата Singer 2019.

Вижте снимки от пътешествията на Крис >>

Така, въпреки че отпадна от надпреварата, певецът се превърна в най-слушаният изпълнител в шоуто.

"Щастлив съм, че имах късмет да се срещна с толкова много удивителни хора тук в Китай. Това не е краят, а ново начало!", сподели Крис, цитиран от "Монитор".

"Научих толкова много, че се чувствам като победител! Сега имам време да правя музика за всички вас и не мога да бъда по-щастлив от това. Вместо да говоря за себе си, искам да благодаря на всеки един от участниците в Singer. Вие виждате само нас, певците, но всъщност има голям екип, който работи 24/7, за да сте сигурни, че ще бъдете доволни от всеки отделен епизод!", допълни певецът.

Феновете ще могат да го видят и в следващия епизод на Singer 2019, когато ще изпълни хита на Ед Шийрън "I See Fire".

Нещо повече, след едномесечна почивка изпълнителят на "Beautiful Mess" ще се завърне отново в китайския ефир в специален епизод, даващ право на всички отпаднали към момента да се завърнат триумфално на финала. Това се очаква да се случи на 29 март, когато Костов ще се бори за място в топ 4 на напусналите формата участници.

Междувременно момчето, което класира България на рекордното второ място на "Евровизия" през 2017 г., записа в студиен вариант първото си изпълнение от Singer 2019. Припомняме, че тогава той изправи публиката на крака с "Beautiful Mess", която изпълни в акомпанимент с традиционни китайски инструменти - ерху и китайски барабан.

Ден преди да отлети от Китай Костов се срещна със стотици свои почитатели в рамките на фен среща в Чангша. Пред тях той поговори малко на български, но призна, че все още изпитва сериозни затруднения в разбирането на местния им език.

"Разбирам около 10% от това, което ми се казва", заяви в свое интервю по-рано той. Това не му попречи във вече два епизода той се представи с песни, изпяти на китайски.