Спортната драма "Крийд 3" оглави бокс офис класацията на Северна Америка с приходи от 58,7 милиона щатски долара в първия си уикенд в киносалоните, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

Франчайзът на Ем Джи Ем отстрани "Ант-мен и Осата: Квантомания" от лидерската позиция в бокс офиса, като далеч надмина очакванията за зрителския интерес, както и резултатите от дебюта на екран на първите два филма от франчайза.

Снимка: БТА

Анализаторите очакваха "Крийд 3" да привлече около 30 милиона долара приходи в дебюта си в 4007 кинозали в Северна Америка. Първият "Крийд" отчете 29 милиона щатски долара в първия си уикенд на пазара през 2015 г., а "Крийд 2" регистрира 35 милиона щатски долара през 2018 г. "Крийд 3" обаче натрупа 58,7 милиона щатски долара от продажби на билети.

Филмът е режисьорски дебют за Майкъм Б.Джордан, който играе и ролята на Адонис. Това е първият филм от франчайзите Роки/Крийд без участието на Силвестър Сталоун, който остава извън проекта заради творчески различия. Това е и най-скъпият филм от франчайза "Крийд" с бюджет на продукцията 75 милиона щатски долара. "Крийд" и "Крийд 2" са с бюджети съответно 35 милиона щатски долара и 50 милиона щатски долара.

На второ място в бокс офис класацията, далеч зад лидера, е "Ант-мен и Осата: Квантомания", който в третия си уикенд в киносалоните инкасира 12,5 милиона долара в Северна Америка и 22 милиона долара на международния пазар.

На трета позиция по приходи е "Кокаиновата мечка", който добави 11 милиона щатски долара приходи във втория си уикенд по кината.

Снимка: Forum Film Bulgaria