Анимацията "Круд: Нова епоха", която беше пусната в киносалоните през ноември, отново оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 1,7 милиона щатски долара, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Това е поредното доказателство за слабия интерес към прожекциите в киносалоните в САЩ и Канада. Сумата е от 1913 киносалона през уикенда. Тя е достатъчна, за да бъдат задминати по-новите филми - "Малките детайли" с Дензъл Уошингтън и "Юда и черният месия" за втора поредна седмица. След 13 седмици в киносалоните приходите от "Круд: Нова епоха" са 50 милиона долара и анимацията може да задмине "Тенет" ( 58 милиона долара) като най-доходоносния филм в епохата на коронавируса.

Северноамериканският бокс-офис се различава коренно от китайския. Приходите от продажба на билети в Поднебесната империя тази година се увеличиха рекордно, благодарение на няколко блокбастъра като комедията "Детективът от Чайнатаун 3", семейния филм "Здравей, мамо" и приключенския "Одисеята на писателя". Продажбата на билети в кината за китайската Нова година достигна 1,2 милиарад долара.

Трудно е да се очаква северноамериканския бокс-офис да се върне към нивата преди пандемията скоро. Рекордът в Китай обаче е насърчаващ, особено заради все по-големия брой ваксинирани.

Второто място в бокс-офис клсацията на Северна Америка зае филмът "Малките детайли" с приходи от 1,2 милиона долара от 2061 киносалона. Филмът, в който участват също Рами Малек и Джаред Лето за четири седмици е събрал 11 милиона долара на вътершния пазар.

Трети е "Юда и черният месия" с 905 000 долара. Следват "Жената чудо 1984" с 805 000 долара и "Стрелецът" със 775 000 долара.