С много аплодисменти и на крака Кубрат посрещна най-известната си "рожба" Лили Иванова. Националното турне на примата на българската поп музика започна именно от родния й град.

Публиката стана на крака, щом певицата и изпълнителите от нейния бенд се качиха на сцената. Най-голямото име в българската поп музика започна концерта с песента "Без контрол". На сцената едно след друго прозвучаха едни от най-обичаните песни "Студ", "Животът", "Ако спра да обичам". Публиката се наслади на изпълненията на "Щурче" и "За тебе бях".

Лили Иванова дълго се сбогува с публиката в родния си град. Тя се върна четири пъти на сцената, защото бурните аплодисменти и овациите "Още, още", "Лили, Лили, ти си невероятна" не стихваха. На бис, заедно с многобройната публика, тя изпя емблематичните си хитове "Детелини", "Панаири", "Присъда" и "Животе мой".

Дългоочакваното събитие продължи повече от час и половина. Лили Иванова благодари на прекрасните си музиканти и на невероятната публика.

Сред публиката, пристигнал специално за концерта беше и генералният директор на БТА Кирил Вълчев. "Този концерт на Лили Иванова, с който започва поредното си турне е по-различен от останалите, защото вечното момиче на българската музика се завръща у дома, в града, от който е тръгнала, на местата, където за първи път е изпитвала това, за което пее в песните си - първите трепети с любовта, с всички емоции, през които преминава човека. Освен това и публиката беше по-различна, толкова сърдечни, толкова емоционални бяха всички от този град, в който Лили Иванова е родена", каза Вълчев.

На концерта присъства и цялото ръководство на община Кубрат. Кметът Алкин Неби сподели, че оценяват жеста националното турне на Лили Иванова да тръгне именно от Кубрат. От свое име и от името на жителите на общината той пожела здраве и много успехи на примата на българската музика.

На музикалното събитие имаше хора не само от Кубрат, но и от съседни градове. "Много харесвам творчеството й, затова съм тук", каза Роланда от Тутракан. "Изключително сме щастливи, че успяхме да си купим билет за концерта. Гордеем се с нашата съгражданка Лили Иванова. Тя е всепризната певица", каза кубратчанката Росица Калинова.

След родния си град Кубрат, певицата ще изнесе концерт в петък вечер в Разград. Спектакълът е от 20:00 часа в залата на Общинския културен център.