Във вечерта на петите елиминации ситуацията в Къщата беше извънредна. Заради неспазване на правилата от Ваня Костова и Валентин Кулагин елиминациите бяха отменени и двамата бяха изправени пред вота на зрителите, които гласуваха на Facebook страницата на шоуто за този, когото искат да изгонят.

Вижте Кулагин в къщата >>

Кулагин и Ваня влязоха в прях физически сблъсък, гримьорът удари певицата с чесън по устата, а тя го нападна с малка бутилка от минерална вода. Ваня разказа пред другите, че това е било нейната спонтанна реакция, защото ѝ е преляло. Агресията между участниците в шоуто продължи да ескалира. През нощта, докато съквартирантите бяха легнали да спят, Кулагин се развихри и изпочупи чиниите, които съквартирантите не бяха почистили от масата.

Гримьорът поиска спешна среща с лекар заради подут пръст. За това той обвини както Big Brother заради мисиите, които се дават, така и Петко, който се опита да го прибере при опита му да напусне Къщата. Докато чакаше лекарския екип, Валентин започна да чупи сервиза в Къщата, да се заканва на съквартирантите и на Big Brother. Лекарката, която дойде да прегледа гримьора, бе вербално нападната от Валентин, който се нахвърли върху нея с думите:

"Пак ли си ти? И какво ще ме преглеждаш ти точно? Сега ще ти обясня какъв е проблемът, злобарке малка!"

Зрителският вот бе безапелационен - Кулагин събра 71% и напусна принудително шоуто. При излизането си той беше освиркан, но заяви, че той е бил жертвата. Гримьорът даде щита на SDI на Ричард.

Съквартирантите бяха толкова облекчени от напускането на човека, който ги провокираше и се превърна в ябълка на раздора в къщата, че започнаха да вдигат наздравици и да се поздравяват.

Ваня Костова беше единствената, която се опита да разбере и помогне на Кулагин по време на престоя му в Къщата, но и певицата не издържа на поведението на гримьора и в крайна сметка изпусна нервите си. В крайна сметка двамата бяха предложени за изгонване от зрителите и този път Кулагин загуби и напусна шоуто.